Mindful Run / Walk

  • Wil je leren lopen/wandelen en blijven lopen/wandelen?

  • Wil je meer rendement halen uit je loopsessies? 

  • Ben je 'sociaal' sporter en loop/wandel je graag in groep?

 

De cursus Mindful Run/Walk heeft als doel jou beter te laten ademen, zodat je gemakkelijker en beter leert lopen/wandelen. Met als uiteindelijk doel:  "MEER ENERGIE".

Tijdens dit loopavontuur leren we lopen met de juiste ademhalingstechniek. Zo halen we het maximale rendement uit je energieverbruik. Daarnaast leren we bewust de aandacht brengen naar het moment, naar het hier en nu. Als laatste gaan we leren te genieten van het lopen/wandelen/bewegen, zonder hierbij prestatiedoelen te bepalen.

De cursus is geschikt voor iedereen. De training is zo opgezet dat zowel de beginnende als gevorderde loper/wandelaar kan meedoen.

Mindfulness is het bewust aandacht brengen naar de huidige ervaring met een open en niet-kritische blik. Mindful Run laat je kennis maken met de verschillende facetten van het hardlopen en leert jou te luisteren naar je eigen lichaam. Jij wordt je bewust van je eigen loophouding, je aandacht bij het hardlopen en de kracht en energie in je lichaam. Door meer in het 'hier en nu' te lopen maak je je hoofd leeg en geniet je meer van het moment.

Ademhalingstechnieken passen we toe om het maximale rendement uit je ademhaling te halen. Veel hardlopers ademen verkeerd waardoor je veel te veel energie verbruikt. Binnen Mindful Run gebruiken we de neusademhaling. Bedoeling is om meer zuurstof naar je lichaamscellen te laten gaan, minder melkzuur in de lichaamscellen te produceren aan een lagere hartslag. 

Joggen/Wandelen heeft positieve effecten op vrijwel alle orgaansystemen in het lichaam. Regelmatig sporten helpt een breed scala aan gezondheidsproblemen en ziekten te voorkomen, of reeds aanwezige klachten te verminderen. Veel mensen leggen zich echter teveel prestatiedoelen op. Mindful Run leert je hoe je volop van het joggen en de omgeving kunt genieten met een juiste ademhaling en lopen in het 'hier en nu'

Nieuwe startdata vind je hier

Voor meer informatie stuur gerust een bericht!

  • Facebook Clean Grey

© 2018 by Anne Vdw

Tel: 0471/996142

Anne Van den Wyagaert