Haal alles uit je sport met een inspanningstest

Opgelucht kan jou begeleiden bij het behalen van een sportief doel via een inspanningstest. Op basis van de resultaten van deze test stellen we samen met jou een goed onderbouwd trainingsschema op.

Een inspanningstest kan nuttig zijn voor zowel intensieve sporters als beginners. Ben je een sporter en wil je graag een extra uitdaging aangaan? Wil je graag eens een marathon lopen? De Mont Ventoux? Een droom? Een persoonlijk record verbreken? OF ben je gestopt met roken en wil je je conditie verbeteren? Wil je graag afvallen op een duurzame manier? Wil je gewoon gezond sporten maar heb je geen flauw idee hoe?

Wat is een inspanningstest en wat mag ik verwachten?

Met een inspanningstest brengen we de conditie in kaart. Aan de hand van een inspanningstest zal je maximale hartslag en omslagpunt gemeten worden. Op basis hiervan stellen we een gericht schema op maat op. Je traint op hartslag en in die zone waar je het meest in balans bent. Je traint je lichaam op een gezonde manier.

Naast trainen staat rust/herstel centraal. Als ademhalingstherapeut geef ik dan ook geschikte oefeningen mee om je ademhaling tijdens, maar ook na het sporten te verbeteren.

Een inspanningstest nodig?

Wil je graag weten of een inspanningstest iets voor jou is? Maak een afspraak of contacteer me voor meer informatie over wat een inspanningstest voor jou kan betekenen.

Maak een afspraak
Inspanningstest

Een goede sporter onderscheidt zich door een focus op goed herstel!”