Wie ben ik

Opleidingen
Licenciaat in de kinesitherapie

Hogeschool Antwerpen 2003

Manuele Lymfedrainage ad modum Vodder

Vodderschool 2003

Buteyko Therapeut

Buteyko Instituut Nederland 2017

Mijn verhaal

Hallo,

Laat ik me even voorstellen. Anne Van den Wyagaert 38 jaar, fantastische man en twee geweldige dochters! In 2003 afgestudeerd als licentiaat in de kinesitherapie en sedertdien werkzaam als zelfstandige. Opgegroeid in Boechout, en in 2007 verhuisd naar Meerhout! Een ongelofelijk mooie plek om te wonen! In 2012 stort ik me in het nieuwe avontuur...Ik start een eigen praktijk. Ondertussen ben ik reeds 16 jaar werkzaam als kinesitherapeut. Ik volgde tal van bijscholingen. De laatste jaren geraakte ik meer geïnteresseerd in preventie. Hierdoor startte ik met Mindful Run en Walk. Heerlijk om mensen weer aan het bewegen te krijgen. De voldoening is enorm groot. Door Mindful Run leerde ik veel bij over ademhaling en wat ik al merkte tijdens mijn behandelingen werd nu helemaal duidelijk. Veel mensen ademen te veel en te gulzig. Dit komt door een verhoogde spanning. Deze vorm van hyperventilatie geeft tal van uiteenlopende klachten die een serieuze impact hebben op je dagelijks functioneren. Ik specialiseerde me daarom verder in ademhaling en hoop met deze nieuwe ingeslagen weg veel mensen een gezonder en gelukkiger leven te geven.

Geïnteresseerd in de ademhaling kwam een volgende opleiding op mijn pad. Tabakoloog. Mensen helpen om te stoppen met roken is absoluut een belangrijk streefdoel. Naast stoppen met roken kan men ook weer starten met bewegen.

Op deze manier probeer ik mijn patiënt in zijn totaliteit te zien en te motiveren een gezonder en gelukkiger leven aan te gaan.

Erkend Tabakoloog

Vrgt, Universiteit Gent , Universiteit Leuven 2018

Mindful Run Instructor

Mindful Run België 2017

Bijscholingen

Rug- en Nekschool

Zwangerschapsbegeleiding

Manipulaties

Medical Taping

Myofasciale Triggerpunt therapie

Weke delen technieken

Medische oefentherapie

Core Stability

Hyperventilatie

© 2018 by Anne Vdw

Tel: 0471/996142

Anne Van den Wyagaert