Opgelucht: ademhalingstherapeut & ademhalingscoach te Meerhout

Opgelucht is een gespecialiseerde praktijk in ademhaling in Meerhout. Ons team van kinesisten gaat samen met jou op zoek naar de juiste oplossingen en ondersteuning voor jouw herstel.

Opgelucht werd opgericht door Anne in 2020. Als kinesist merkte Anne vaak op dat onderliggende stress de oorzaak was van veel klachten bij patiënten. De ademhaling was dan ook bij velen niet in orde.

Na een tijdje groeide de interesse in ademhaling steeds meer en meer, waarop Anne besloot om een heleboel bijscholingen en opleidingen te volgen in dit kader. Zo kwam ze onder andere in aanraking met de Buteyko ademhalingstherapie en werd ze zelf een buteyko-therapeute. Door de combinatie van alle ademhalingsopleidingen is Anne nu een echte ademhalingsexpert.

Met de komst van Jeroen in 2021 is de praktijk uitgegroeid tot een tweekoppig team van professionele kinesisten. Elke kinesist is gespecialiseerd in een eigen vakgebied. Door samen te werken als team, bieden we de juiste zorg en beste ondersteuning aan onze patiënten.

Wat is een ademhalingstherapeut?

Als gespecialiseerd ademhalingstherapeut en ademhalingscoach biedt Opgelucht in Meerhout verschillende behandelingen aan waar ademhaling centraal staat. Bij Opgelucht focussen we ons steeds op ademhaling, beweging, voeding, rust en mindset. We gaan met onze eigen bouwstenen aan de slag voor een goed herstel.

  • Als ademhalingscoach leren we je bewust worden van je ademhaling.
  • Ook het mentale aspect wordt hier onder de loep genomen.
  • Samen bespreken we wat er kan mislopen bij een foute ademhaling en welke problemen dit kan uitlokken.
  • Het herstel van je ademhaling is ook een aspect dat we samen gaan bekijken.

Een ademhalingstherapeut zorgt dus voor een goede bewustwording van het ademhalen, en onderschat de daarbij samenhangende factoren niet. Sporten en goed bewegen bijvoorbeeld. In onze praktijk bekijken we steeds wat je zelf ook kan doen, welke invloed voeding heeft op je ademhaling, … . Wist je dat ongezond eten ook zijn sporen nalaat in je ademhaling? We helpen je dan ook met goed eten op te lijsten. Met biofeedback brengen wij jouw parameters in beeld en zie je onmiddelijk welke gunstige effecten ademhaling heeft op jouw lichaam.

Ademhalingscoach van alle markten thuis

Als kinesitherapeut, ademcoach en tabakoloog is het onze missie om deze bouwstenen stuk voor stuk aan te spreken en om je verder te begeleiden naar een gezondere levensstijl. Kortom, voel je opgelucht.

Ben je een sporter en wil je jouw prestaties verbeteren? Dan kun je bij ons ook terecht voor een inspanningstest en aangepaste sportschema’s. Hier staan ademhaling, voeding en rust centraal. Sporten en opgelucht ademen is moeilijker wanneer je rookt, dus graag begeleid Anne je dan ook tijdens je rookstop.

Mensen met rug- en nekklachten en klachten van het bewegingsapparaat zijn bij ons in goede handen. We werken steeds volgens de nieuwste richtlijnen en gaan zo samen met jou voor het optimale herstel.

Jeroen ondersteunt mensen met aandoeningen zoals COPD, bronchiëctasieën, mucoviscidose, hyperventilatie en post-Covid. Als team werken we samen om de juiste zorg voor deze patiënten te bieden. Na een intakegesprek wordt er samen een behandelplan opgesteld om jou doelen te behalen! Jeroen is vertrouwd met technieken zoals autogene drainage, ACBT (active cycle of breathing technique), reconditionering en hertrainen van de ademhalingsspieren.

Daarnaast kan je ook komen revalideren na een hartoperatie. Bij opgelucht hebben we hiervoor de nodige kennis om een efficiënte en veilige cardiale revalidatie te garanderen. Na een intake gesprek en een inspanningstest stellen we een individueel trainingsschema op en gaan we samen aan de slag voor een gezond herstel!

Het team van Opgelucht

Anne Van den Wyagaert

Ademhalingsexpert & kinesitherapeut

In 2003 studeerde Anne af als licentiaat in de Kinesitherapie. Na 9 jaar te werken bij een groepspraktijk in Boechout, voelde ze dat het tijd werd om haar eigen praktijk in Meerhout te starten. Opgelucht werd geboren in 2012. Naast haar extra opleidingen voor ademhalingscoach, ontwikkelde Anne ook een interesse in tabakologie. Als tabakoloog kun je nog meer mensen helpen om naast te stoppen met roken, ook juist te ademen en te bewegen. Vanaf 2018 kun je dan ook voor deze problematiek bij Opgelucht terecht.

Opgelucht aan de slag met een ademhalingstherapeut?

Ben je op zoek naar een ademhalingstherapeut of naar een algemene kinesist? Zullen we dan samen aan de slag gaan? Maak een afspraak en we bespreken samen hoe ik jou kan helpen bij het bereiken van jouw doel. Of contacteer mij voor meer informatie.

Maak een afspraak