Algemene kinesitherapie

Als gedeconvetioneerde kinesitherapeut luister ik naar jou en je specifieke klachten. Ik ga op zoek naar de oorzaak van de pijn en begeleid je met een professionele behandeling op maat.

Algemene kinesitherapie kan aangewezen zijn voor mensen die gewrichtsklachten ervaren die de beweeglijkheid aantasten. Of die door verkeerd functionerende spieren uitstralende pijn ervaren. Manuele therapie, het behandelen van triggerpunten en juist bewegen zijn de sleutelelementen op weg naar genezing.

Manuele therapie is een therapie waarbij via mobilisatie of manipulaties de gewrichten en de spieren losgemaakt worden. Deze behandeling begint pas nadat we eerst samen je klachten besproken hebben. Een manuele therapeut gaat op zoek naar bewegingsstoornissen in het lichaam en gaat kijken hoe mogelijke blokkades tussen de spieren opgelost kunnen worden. Bewegingsklachten zijn niet altijd gerelateerd aan leeftijd of geslacht. Iedereen met bewegingsklachten kan geholpen worden bij Opgelucht. Ik maak oefenschema’s op, zodat je niet alleen de pijn onder controle krijgt, maar ook toekomstige pijnlijke bewegen kan voorkomen.

Triggerpunten worden met een manuele druktechniek behandeld. Nadat ik weet welke spierknopen je pijnlijke punten zijn, wordt er druk op deze punten uitgeoefend. Deze druk verlicht de pijn waardoor de klachten langzaam verdwijnen. Binnen Opgelucht gebruik ik geen naalden om de triggerpunten te behandelen.

Voordat ik aan de slag ga met algemene kinesitherapie, bekijk ik eerst samen met jou welke behandeling je nodig hebt. Door veel bijscholingen zoek ik de beste manier om je verder te helpen.

Wanneer heb je kinesitherapie nodig?

Als je door eender welke oorzaak bewegingsproblemen of pijn ervaart, kun je baat hebben bij een kinesitherapeutische behandeling. Ik som enkele bewegingsproblemen voor je op.

  • Sportblessures
  • Arbeidsongevallen
  • Lage rugpijn
  • Nek- en hoofdpijn
  • Overbelasting van spieren
  • Tintelingen in je lichaam

Kan je genezen met kinesitherapie?

Genezen is één ding, pijnvrij blijven is twee. Daarom krijg je steeds tips om ook na de behandeling juist te blijven bewegen. De gegeven oefeningen thuis volhouden, is minstens even belangrijk als de consultaties bij de kinesist. Ik leg je daarbij ook steeds uit hoe je de oefeningen aanpakt en hoe vaak je ze uitvoert. Hoe kan ik mijn houding aan een bureau en computer verbeteren? Hoe zorg ik ervoor, op een verantwoorde manier, dat ik mijn conditie terugkrijg? En mag ik mijn kleinkind nog dragen? Het zijn allemaal vragen waarvoor je bij mij terecht kunt.

Starten met kinesitherapie?

Wil je starten met kinesitherapie, of wil je weten of kinesitherapie iets voor jou is? Contacteer mij voor meer informatie of praat erover met uw behandelend arts.

Maak een afspraak

Elke dag een kleine vooruitgang zorgt voor een groot resultaat